Překyselení organismu

20.11. 2011

Překyselení organismu

Hlavní příčinou překyselení organismu je nevhodný  životní styl. Špatné stravovací návyky vedou k nadbytku kyselinotvorné stravy. Vliv má nadbytek masa, tuků, rafinovaného bílého cukru, alkoholu, kávy a také stres a užívání chemických léků. Paleolitický člověk se před tisíci lety pohyboval po savanách, živil se listím, bobulemi, žouželí a občas i mršinami.Byl 170cm vysoký, urostlý a živočišnou stravu pojídal i s kostmi. Byl tedy dobře zavápněný. Pak přišel neolit a  vynález vytváření  zásob, pastevectví a pěstování obilí.To zahubilo většinu lidí postižených celiakií. Původní paleolitická strava obsahovala 3x více proteinů, 10x více vlákniny s antioxidanty, 5-10 x více nenasycených mastných kyselin. Postupně s novým životním stylem  začalo přibývat civilizačních chorob a problémem se stalo i překyselení organismu. Vede k tomu i nízká konsumace zásadotvorné zeleniny, nedostatečné pití čisté neperlivé vody a nízký příjem zásaditých minerálů. K překyselení přispívá i chemizace prostředí, průmyslové jedy, postřiky, kyselé deště a podobně. Pokud tělo nezvládne kyselé zplodiny vylučovat, hromadí se v těle a komplikují průnik živin a kyslíku k buňkám tkání. Nefunguje ani zpětný transport toxických látek z oblasti buněk. Překyselení zhoršuje tedy výživu tkání. Tělo se brání zmenšené průchodnosti kapilár navýšením kapilárního tlaku, tím se zvyšuje krevní tlak obecně. Tělo proti překyselení bojuje tím, že ho neutralizuje minerálními rezervami z kostí a vlasů. Vznikají různé tělesné obtíže:  ve střevě se množí patologické kvasinky a bakterie, snižuje se imunita a vznikají choroby. Např. bolesti kloubů, migréna, alergie, kožní choroby, nemoci související s sníženou imunitou.

Jak se překyselení zbavit?

Užívání speciální směsi zásaditých minerálů, správná životospráva, úprava jídelníčku, ev. se poradit se svým lékařem.